0 kommentarer

Ilkas arv af Sara Blædel

af d. 7. februar 2020
Info
 
Sideantal

331

Udgivet

2017

ISBN

978 87 7180775 2

Udgave

1. udgave

 

”Ilkas arv” er en soap; en uendelig føljeton med kulørte familierelationer, rige og grusomme patriarker, fattige og heltemodige fruentimmere, myriader af skeletter i skabene og konstante, lettere søgte cliffhangers for at holde publikums interesse fangen. Dallas, Dollars, you know.

Bogen er andet bind i Sara Blædels tætvævede trilogi om 40-årige Ilka, opkaldt efter en vindende derbyhest, der efter sin fars død må en tur til USA for at afvikle hans fallitbo af en bedemandsforretning i byen Racine.

Hvor første bind, ”Bedemandens datter”, var en forfriskende fornyelse i krimigenren, er ”Ilkas arv” bare meget mere af det samme. Ikke forfriskende, ikke fornyende, nærmest monoton i sin stædige insisteren på hele tiden at overraske læseren. Personer, vi troede skyldige i et eller andet, viser sig at være uskyldige. Folk, vi troede døde, lever i bedste velgående osv.

I ”Ilkas arv” kæmper Ilka og hendes to trofaste medarbejdere – den mystiske nonne Søster og kunstneren Artie, der kan få selv de mest ulækre lig til at se appetitlige i de altid åbne kister – for at holde biksen flydende, selv om fæle konkurrenter afskærer forsyningerne, og elselskabet lukker for strømmen.

Imens er der drama for alle pengene i Ilkas amerikanske stedfamilie – både internt og i forholdet til en anden familieklan. Begge overhoveder er brutale magtmænd, der ikke skyer nogen midler for at nå deres mål. J.R. vs. Blake Carrington, you know.

Persongalleriet er kolossalt, de indbyrdes relationer i fortid og nutid er uoverskuelige, og intet er, som det ser ud til. Kort sagt: Læseren skal virkelig holde tungen lige i næsen for at følge med.

Hop kun ombord i”Ilkas arv”, hvis du først har læst ”Bedemandens datter”. Og kun hvis du er en sucker for amerikanske soaps.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter