0 kommentarer

Bo i bogform af Bo Hansen, hr.

af d. 21. februar 2015
Info
 
Sideantal

242

Udgivet

2002

ISBN

87-595-1896-0

 

Bo hr. Hansen er en af de forfattere hvis værker jeg aldrig havde læst – før jeg altså fik fat i “Bo i bogform”, der er en samlet udgave af et par af forfatterens digtsamlinger og knækprosa.

Bogen starter ret dårligt. En digtsamling, der er fyldt med banale digte, der rimer så man forledes til at antage, at en folkeskoleelev er taget med på råd da digtene blev skrevet.

Digtene skal vist nok være eftertænksomme idet digtene handler om store ting som livet og Gud, desværre fremstår digtene bare barnlige og som om der ikke er lagt seriøst arbejde i skriveriet. Vi kan alle sammen se, at Bo hr. Hansen kan rime, men det er ikke det samme som, at digtene indeholder store litterære kvaliteter – i dette tilfælde er det faktisk tværtimod.

Udover digte er der også længere tekstsekvenser, hvor Bo hr. Hansen lommefilosoferer over sit eget forfatterskab, reklamerer med hvilke digtere, der har gjort indtryk på ham og fortæller hvorfor han så frygtelig gerne vil anerkendes som digter, men sjældent er blevet det. Det virker som et opmærksomhedskrævende barn, der beder sine læsere om trøst og opmuntring, og det er ærlig talt ikke særlig sjov læsning.

Teksterne i “Bo i bogform” virker pinlige, som om forfatteren udstiller sig selv for at få noget positiv opmærksomhed (som han ikke får af denne anmelder), og jeg synes egentlig at flere af teksterne virker lidt ynkelige.

Som man næsten kan regne ud var “Bo i bogform” ikke lige min kop the, og derfor lander jeg desværre kun på en enkelt stjerne for denne bog – men det skal jo ikke afholde andre fra at påbegynde læsningen af bogen. Jeg ville bare selv ønske, at jeg ikke havde kastet mig over dette værk.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter