0 kommentarer

En anoreksipiges dagbog af Mille Eigard Andersen

af d. 22. oktober 2014
Info
 
Sideantal

243

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7137-385-1

 

Spiseforstyrrelse, lavt selvværd, kontrol og mangel på samme, følelsen af at være udenfor, føle sig som lillesøster selv om man er storesøster, selvhad, destruktive tanker m.m.
Alt dette findes i denne bog.

Det er udsnit af Milles private dagbog fra hun er 16 år gammel og fremefter.
Hendes kamp for at holde en facade op overfor omverdenen og hendes kamp for at få hjælp i et system der ikke rigtig kan rumme hende før hun selv tager et skeen i munden rent ud sagt.

Hun fortæller om hvordan hun har forhold til forskellige mænd, hvordan hun opfatter studierne, hvordan hun er bange for at have mad i køleskabet og hvordan hun lærer sig selv at kaste op.

Barsk og grusom historie, men yderst relevant hvis man kender lidt til spiseforstyrrelser eller blot har mod på at læse om alt fra (og jeg lægger ikke fingre imellem her) bræk til afføring, og alt det midt imellem.

Ikke en bog jeg ville præsentere nogen for som i forvejen er på vej ned af en spiseforstyrrelses bane, for man kan også lære lidt om hvordan man gør det i bogen. Særligt i de afsnit hvor der bliver beskrevet hvordan hun f.eks. snyder så det udadtil ser ud som om hun spiser, men reelt ikke gør det.

Men ellers er den velskrevet, og man kan virkelig mærke Mille hele vejen.

Bogen er meget rørende og vedkommende, men bestemt også hård at læse. Man får ondt af hende og man krydser fingre for hun klarer den. Så man får følelserne godt igang.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter