0 kommentarer

I giftefærdig alder af Sharon Maas

af d. 7. august 2001
Info
 
Sideantal

518

Udgivet

2000

ISBN

87-595-1153-2

Originaltitel

Of marriageable age

 

Hvis du en dag er lidt træt i hovedet og trænger til at blive lullet ind i en anden verden, er det nok ikke lige “I en Giftefærdig Alder”, du skal kaste dig over! Hvis du til gengæld er klar på en lidt springende handling og almen østerlandsk forvirring, er den et fint sted at starte. Bogens kapitler er navngivet efter de tre hovedpersoner man uafhængigt af hinanden følger, og det er det, som i starten af bogen gør, at man lige bliver nødt til at holde hovedet koldt.

Historien foregår i indiske miljøer rundt omkring i verden og på forskellige tidspunkter, og handlingen drejer omkring emnerne tvangsægteskaber, frihed og skæbne. Der er alt hvad hjertet kan begære af dramatiske begivenheder – ægteskab, fødsel, død – , smukke kvinder, gode mænd og onde mænd.

Den magiske realisme ligger som en grundtone under hele fortællingen og understøtter mystikken i den indiske privatsfære, som forfatteren åbenbarer for os.

“I Giftefærdig Alder” er fyldt med gode historier og eksotiske eksistenser, jeg synes bare, at jeg har hørt og mødt dem før. Det er en roman uden mange overraskelser. Det er måske overdrevet at kalde den ”typisk indisk”, men det er lige netop det, den er. Hvis du har læst Rushdie, Roy, Mistry, Seth eller andre anglo-indiske forfattere, vil du med det samme genkende miljøet, for selvom Sharon Maas naturligvis sætter sit personlige præg på emnerne og miljøerne i bogen, er den alligevel skåret over den samme læst. Men det er kun et mindre irritationsmoment, og hvis det ikke er den slags bøger, man læser flest af, betyder det jo ikke noget!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter