0 kommentarer

By af glas af Paul Auster

af d. 4. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

1987

Udgivet

182

ISBN

87-89007-26-3

Originaltitel

City of Glass

Udgave

2.udgave

 

Genren er krimi, og man får valuta for pengene, hvis man er til uløselig mystik. For den gåde i bogen, som hovedpersonen Daniel Quinn bliver viklet ind i, er i den grad uløselig.

Daniel Quinn er et vrag – en skygge af det menneske han engang var. For nogle år siden døde både hans hustru og hans 5-årige søn, så nu lever han alene i en lejlighed i New York og skriver krimier under dække af et andet navn.
En aften bliver han ringet op. Stemmen i røret spørger efter detektiven Paul Auster. Efter gentagne opkald ender Quinn med at udgive sig som Paul Auster og aftaler et møde. Hurtigt bliver han viklet ind i en verden af aflåste værelser, psykisk syge mænd og langsomt, i et forsøg på at være den detektiv (Paul Auster) som han nu udgiver sig for at være, bliver han selv mere eller mindre psykisk syg.
Læseren efterlades med en uvidenhed, overfor hvad der er virkeligt, og hvad der forgår i hovedpersonens eget sind. Slutningen er lige så mærkelig og uforklarlig som resten af bogen, men til gengæld får læserens hjerne lov til at arbejde på højtryk for at løse det uløselige mysterium.

Et af temaerne i bogen er facader – personerne i bogen har næsten alle sammen flere forskellige identiteter, og som overskriften indikerer, er de mange facader normen i storbyen.

“By af glas” er en del af “New York trilogien” af Paul Auster. Den anden bog hedder “Genfærd”, og den tredje hedder “Det aflåste værelse”.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter