0 kommentarer

Vintersolhverv af Rosamunde Pilcher

af d. 10. august 2001
Info
 
Sideantal

460

Udgivet

2001

ISBN

87-7714-386-8

Originaltitel

Winter Solstice

 

Man får lyst til at hoppe ind i “Vintersolhverv” og varme sig lidt. Bogen er så propfyldt med dejlige mennesker og hjertevarmende oplevelser, at man bliver lettere rørstrømsk. Det er ikke alle som har lyst til at læse bøger i denne kategori, men kan man godt lide engelske familieromaner, så kan “Vintersolhverv” ikke skuffe.

Historiens hovedpersoner og skæbne flettes ind i hinanden mere eller mindre ved tilfældigheder. Bogens samlende kraft er Elfrida, pensioneret skuespiller, som flytter fra London til Cornwall for at slappe af på sine gamle dage. Et lille bitte hus, en nuttet hund fra et internat og Elfridas evne til at møde folk – hun er klar til at smide fødderne op. Hun har ikke andet end lige sat sig rigtig godt til rette, før skamlen hives væk under benene på hende, og hun i et sædvanligt anfald af godhjertethed flytter med en ven til Skotland. Det, skulle jeg hilse og sige, var imidlertid ikke det værste der kunne ske.

Rosamunde Pilcher bor p.t. selv i Skotland, og hendes beskrivelse af landet giver den største lyst til at flytte med derover. Alle er rigtig flinke. Det er ganske vist. Alle de slemme bor i London.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter