0 kommentarer

Hytten af William Paul Young

af d. 4. maj 2010
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

213

Udgivet

2008

ISBN

978-87-89626-57-4

Originaltitel

The Shack

Udgave

1.udgave

 

Dette er en underlig bog. Ikke som bøger er flest. Ikke hvad indhold angår i hvert fald.

Macks yngste datter, Missy, bliver bortført på en familieferie, og politiet finder tydelige tegn på at hun er blevet myrdet i en forladt hytte i vildmarken. Fire år senere modtager den stadigt sørgende far et besynderligt brev, måske fra Gud, der inviterer ham op til netop denne hytte.

Mack tager afsted, og tilbringer en weekend i hytten sammen med den treenige Gud – Faderen, Sønnen og Helligånden – selv. Og det er her det bliver mærkeligt. For Gud fader er en negerkvinde, Sønnen en mellemøstlig håndværker og Helligånden er en kinesisk dame.
Det er i selskab med disse tre personager, at Mack oplever heling i sit sind. Det er en hård weekend at komme igennem, og der bliver grædt mange tårer. Men alt ender på sin vis lykkeligt – det er jo en amerikansk bog…

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om Hytten. Det er for så vidt en udmærket bog, og når man lige kommer sig over den første overraskelse over Guds fremtoning, ja, så er det også en bog man kan lære en masse af. Dog bryder jeg mig ikke så meget om Youngs fremstilling af Gud fader. Ikke så meget at han fremstiller ham som en negerkvinde, det er sådan set fint nok, men han fremstiller ham simpelthen for lalleglad, og utroværdig.

Men en spændende rejse gennem Macks sind, som jeg kun kan opfordre andre til at tage på.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter