0 kommentarer

Hypnotisøren af Lars Kepler

af d. 28. februar 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

588

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08213-5

Originaltitel

Hypnotisören

 

Bogens omdrejningspunkt er kriminalkommissær Joona Linna og Erik Maria Bark, “Hypnotisøren”, der er læge med speciale i at behandle traumatiserede personer – og han har tidligere med held benyttet hypnose som et redskab i sin behandling.
For år tilbage skete der noget skelsættende i hans virke som hypnotisør, der gjorde at han stoppede med at benytte hypnose og lovede ikke kun sig selv, men også sine omgivelser, at han ikke ville hypnotisere mere.

Nu bliver han ekstraordinært kaldt til sygehuset, hvor en 15-årig dreng ligger hårdt såret – fundet i et hus sammen med moderen og lillesøsteren, der er blevet brutalt myrdet. Også faderens lig findes helt maltrakteret i et omklædningsrum ikke langt derfra. Det ser ud som en nedslagtning af familien – og politiet frygter, at en ældre søster, der ikke var til stede i huset, nu er i livsfare, ligesom de frygter for at morderen vender tilbage, når han/hun finder ud af at drengen har overlevet.

Eneste mulighed for at afhøre den stærkt kvæstede dreng er at hypnotisere ham, så han kan beskrive hvad der skete for politiet – og den eneste, der er dygtig nok til at hypnotisere en så traumatiseret og kvæstet dreng – er Erik Maria Bark, der modstræbende lader sig overtale.

Og så lukkes der ellers op for en godtepose af gys og uhyrligheder, der skal ses i en langt større sammenhæng end et familieopgør og som kommer til at få fatale følger for “Hypnotisøren” og hans familie.

Vist kan historien på steder virke lige lovligt konstrueret; men det gør ikke noget, for hvis man tillader sig selv at flyde med, så er det en uhyggelig og spændende krimi.

Med alle de psykisk syge, der lades i stikken i vores velfærdssamfund, er det slet ikke utænkeligt, at mennesker kan komme så langt ud, at de mister empatien for andre mennesker og skaber sig en parallel verden med ganske andre regler end de normale.

Som forældre vil man gøre ALT for sine børn, når det gælder. Og det vil Erik Maria Bark også.

God læsning!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter