0 kommentarer

Hypnotisøren af Lars Kepler

af d. 26. februar 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

588

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08213-5

Originaltitel

Hypnotisören

 

Bogen er nok den mest omtalte bog meget længe, og der har ikke været sparet på de rosende ord. Den er blevet sammenlignet med Stieg Larssons og Haakan Nessers bøger, som jeg har læst med stor fornøjelse. Derfor måtte jeg bare købe bogen den dag den udkom – spændt kastede jeg mig over den – kunne den leve op til forventningerne?

Desværre må jeg sige nej – og det er måske et problem, at forventningerne simpelthen var for høje. Jeg blev grebet af historien undervejs – men samlet set er det en meget tynd og urealistisk historie. Sprogligt er der heller ikke de store rosende ord fra min side, dialogerne virker som regel noget unaturlige.

En familie findes stukket ned med knive, et meget voldsomt overfald, som kun teenagedrengen Josef overlever. Imidlertid er der en ældre søster, som ikke længere bor hjemme, og da man har grund til at tro, at hun er i fare, vælger man at hypnotisere den overlevende dreng, for på den måde at få oplysninger om morderen.

Hypnotisøren, Erik, har ikke anvendt hypnose i 10 år, og har lovet sig selv aldrig mere at hypnotisere. Men grundet omstændighederne lader han sig presse til at gøre det igen. Da hans søn, Benjamin, bliver bortført en nat, og Erik overvejer mulige fjender, springer historien 10 år tilbage til den gruppe personer, han dengang havde i hypnose for at behandle de traumer, de hver især bar rundt på.

Samtidig er der en flok rå og voldelige børn, “Pokémonfyrene”, der afpresser penge af svage børn, og Benjamin har muligvis været involveret i den gruppe.

Fokus flyttes fra den myrdede familie til den forsvundne søn, selv om der formentlig er en sammenhæng med den udførte hypnose – nogen ønsker at straffe Erik. Det virker lidt, som om den myrdede familie blot er en indledning for at nå frem til den egentlige historie, hvilket føles lidt underligt, den voldsomme handling taget i betragtning.

Afslutningen, og afsløringen af, hvem der har bortført Benjamin og hvorfor virker konstrueret og urealistisk. Ligeledes redningsaktionen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter