0 kommentarer

Blomstrende syrener af Martha Hall Kelly

af d. 17. juni 2018
Info
 
Sideantal

515

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-4701-1

Originaltitel

Lilac Girls

Udgave

1

 

Året er 1939 og societypige og tidligere Broadway skuespiller Caroline Ferriday, arbejder ved det franske konsulat i New York, men hendes liv er ved at forandre sig for altid, da Hitler er ved at invadere Polen, for derefter at vende blikket mod Frankrig.

I Polen oplever den seksten årige Kasia alvoren, i at være med i den polske modstandsbevægelse, hvor hver eneste bevægelse eller kommentar kan få fatale konsekvenser.

Den tyske unge nyuddannede læge Herta får mulighed for en ny start på livet, ved at tage en stilling i en tysk koncentrationslejr. Her bliver hun fanget af en mandsdomineret verden af nazi hemmeligheder og magt.

De tre kvinders veje er på kollisionskurs, hvor fortællingerne krydser kontinenterne, fra New York til Paris, Tyskland og Polen.

Hvis man kun ser på omslaget af Blomstrende syrener, kan man godt tro at det er en ”tøsebog”, men det snyder gevaldigt. Det er en hård og kompromisløs historie, der ikke ligger fingeren imellem. Forfatteren har formået at skrive en bog, der er bevægende, rørende, stærk men også uhyggelig. Fortællingen er nogle gange så brutal, at man lige må ligge bogen fra sig og sunde sig.

Forfatterens valg, at lade tre helt forskellige kvinder fra forskellige miljøer og klasse, bære hovedrollen er med til at gøre bogen til noget helt fantastisk. Hun formår virkelig at lade os se krigen, fra tre helt forskellige vinkler, hvor hver kvinde kæmper med deres dæmoner og overbevisning. En helt fantastisk bog, som jeg klart vil anbefale alle at læse, den rammer en lige i hjertet. Når man først er begyndt at læse den, får man svært ved at ligge den fra sig, selvom den til tider er meget barsk.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter