0 kommentarer

Hyld af Anna E.

af d. 6. november 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

77

Udgivet

2015

ISBN

9781311617835

Udgave

E-bog, Selvudgivelse

 

I denne lille by sker der ikke ret meget. Byen hedder Hyld og er placeret der hvor der stadig er en masse hedelandskab. Der er en som holder sankthans båltale og bliver afbrudt, hvilket er til stor irritation for ham selv, men det er ikke det værste, nej det er værre at bålet bliver tændt før tid og med lidt krudt i, så det er ved at gå galt…

Så er der damen, der skal have sin hængesofa sat op i haven, den har hun fået hjem sydfra med en lastbil.

Der er brugsdamen som kender alle og som binder byen lidt sammen med sin “sladder”.

Og så er der Keld, som har store planer for livet i det hele taget, men som andre har et lidt anstrengt forhold til.

Der bliver startet en forening for at bevare kulturen i byen, og der skal arrangeres en fest til ære for Katrine, en af “grundlæggerne” af byen. Og der bliver rejst til London for at sælge møbler. Der bliver stjålet duge og der bliver syet på livet løs. Og så kommer Benny Andersen på besøg, selv om det ikke lykkes første gang de prøver.

Det er en kort bog, der er hurtigt læst og desværre er den også ret intetsigende. Den prøver vist at beskrive hvordan nogen kæmper for at holde liv i de små samfund, men at det altid er nogen bestemte mennesker, der laver mere end andre. Den prøver at beskrive fællesskabsfølelsen og det lykkes som sådan rimelig godt.

Jeg sidder lidt tilbage med en følelse af, at forfatteren nok gerne vil en hel del, men ikke rigtig får det formuleret ud i sin historie. Jeg ved i hvert fald ikke rigtig, hvad det er jeg skal få ud af at have læst historien, og det er ærgerligt for det virker til at forfatteren har en masse på hjertet.

For en gangs skyld tror jeg det ville være en fordel, hvis man vidste lidt mere om forfatteren og hendes ide med at skrive denne bog, for så ville man måske få mere ud af at læse den. Så håber hun kommer stærkt igen, for hun skriver ikke dårligt…

Bedømmelse
Karakter