0 kommentarer

Huset på Rivieraen af Natasha Lester

af d. 27. maj 2022
Info
 
Sideantal

492

Udgivet

2022

ISBN

9788772390666

Originaltitel

The Riviera House, oversat af Ulla Lauridsen

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Vi er i Paris i begyndelsen af krigen. Tyskerne der har besat byen, er også “besat” af dens kunst, og er godt i gang med at stjæle af de uvurderlige kunstskatte til private samlinger. Den unge kunststuderende Éliane Dufort har til opgave at katalogisere kunstskattene på Louvre, men skjuler at hun forstår tysk. På den måde får hun kendskab til hvilke kunstværker tyskerne er ved at rane til sig, en viden hun deler med en anden kvinde fra modstandsbevægelsen. Sammen begynder de at lave lister over hvilke kunstværker der bliver sendt hvorhen. Et arbejde der kan koste dem livet hvis det bliver opdaget.

I 2015 flytter den australske modeekspert Remy Lang til Den Franske Riviera, i et hus hun har arvet. Ved et tilfælde kommer Remy til at læse i en bog over kunstværker der forsvandt under 2. Verdenskrig, og her genkender hun et maleri som hun har hængende hjemme i sit soveværelse, et maleri som Herman Göring stjal fra Frankrig.

Herfra væves de to historier ind i hinanden, men jeg skal ikke råbe mere.

Det er første gang jeg har læser noget af Natasha Lester, men jeg havde forinden hørt hendes bøger omtalt og i rosende toner. Så det var med ret stor forventning jeg gik i gang med Huset på Rivieraen. Men jeg må nok erkende, at jeg ikke rammer målgruppen 100%. Det er ikke sådan at jeg finder bogen dårlig, nok nærmes bare kedelig, langtrukken og så med lidt for meget Barbara Cartland over sig, efter min smag. Overordnet set er handlingen rigtig god. Det er også en velskrevet bog og er man til romantiske kærlighedsromaner og dito historiske, så får man det hele her samlet i en fortælling. Så selv om jeg ikke er bjergtaget, så har det mere noget med mine læse valg at gøre end bogens egenskaber. Jeg kan oplyse at min bedre halvdel også har læst bogen, og var meget begejstret, så begejstret at hun nu vil læse de øvrige bøger som Natasha Lester har skrevet, hvilket jo bekræfter at det bare er mig som ikke passer til bogen. Så nu hvor ferien nærmer sig, vil jeg mene det er en rigtig god bog som passer fint til strandtasken.

Natasha Lester (1973)  er australsk forfatter til en række historiske romaner. Hun var marketingschef hos L’Oréal, før hun gjorde alvor af drømmen om at blive forfatter. Lester brød igennem med romanen Den franske fotograf, der også var den første af hendes romaner, der udkom på dansk og lå #2 på bestsellerlisten.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter