0 kommentarer

Den forreste mand af Peter Mogensen

af d. 28. maj 2022
Info
 
Sideantal

543

Udgivet

2022

ISBN

9788740674958

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Den forreste mand, er den tredje bog i serien Bjørnens klør, om udenrigsminister Henrik Foss, og rankespillet på Christiansborg. Et spil der i denne bog tages til hidtil usete højder. Venstre står rigtigt  skidt i meningsmålingerne og Socialdemokratiet  ser ud til at rende med sejren. Men Smilet har et personligt problem, og han opsøger Foss i håb om at få hjælp, en hjælp der kan sikre Venstre magten. Foss slår til, men  alt udvikler sig helt forkert og pludselig får det dødelige konsekvenser.  Men hvem er det der trækker i trådene og fodre pressen. Foss og hans venner får travlt hvis de skal nå at rede trådene ud.

Jeg har læst de to forrige bøger, og har glædet mig til denne fortsættelse. Men som i Skyggespillet, synes jeg der er passager der er lidt for langtrukne og godt kunne være strammet lidt op. Til gengæld er handlingen og det politiske spind virkelig skarpt. Verden har udviklet sig gennem de tre bøger, og de midler der tages i brug for at skade sin politiske modstander er ikke for sarte sjæle. Sproget er godt, og der er ingen tvivl om at Peter Mogensen kender det politiske spil, samt spillet mellem pressen og magthaverne, begge parter udnytter hinanden og det er fascinerende at læse om magtkampene. Bogen slutter med en cliffhanger der kraftigt indikere at der også kommer en fjedrer bog i rækken, og der skal ikke herske tvivl om at jeg er klar, når den er klar. Så hvis du, som jeg, er til politiske thriller, så er serien om Henrik Foss et rigtigt godt bog valg.

Både Bjørnens klør (2018) og Skyggespillet (2020) er anmelder her på siden.

Peter Mogensen (1965), er uddannet økonom (cand.oecon) fra Aarhus universitet. Mogensen har fulgt dansk politik tæt i årtier fra toppositioner som embedsmand først i Finansministeriet (ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft 1995-97) og derefter som sekretariatschef i Statsministeriet (1997-2000) og tæt rådgiver til daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Som led i arbejdet i Statsministeriet deltog Mogensen ligeså i ministeriets omfattende arbejde med udenrigspolitikken.
Peter Mogensen beklædte siden, efter en årrække som partner i IT- og managementfirmaet Accenture, posten som redaktionschef for det politiske stofområde på Dagbladet Politiken, hvor han i avisens spalter opbyggede sin rolle som en af Danmarks mest kendte og benyttede politiske kommentatorer. I forlængelse heraf deltog – og deltager – Mogensen stadig som fast kommentator på programmet Tirsdagsanalysen på TV2 News.
I 2011 forlod Mogensen Politiken og medvirkede til etableringen af den uafhængige økonomiske tænketank Kraka, som har til opgave at analysere de samfundsøkonomiske reformer, som løbende foreslås og gennemføres på Christiansborg, og neutralt udlægge dem til vurdering i den brede befolkning. Arbejdet som direktør for Kraka, sammen med de ansatte topøkonomer og tilknyttede professorer, har i de senere år bragt Mogensen tæt på de komplicerede dele af de økonomiske reformproces i Danmark.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter