0 kommentarer

Hungerbarnet af Cecil Bødker

af d. 1. april 2004
Info
 
Sideantal

163

Udgivet

1997

ISBN

87-02-01540-4

 

Larus er 11 år gammel, lige den alder, hvor han er klar til at blive sendt i arbejde som daglejer. Han bliver sendt til en husbond i en landsby langt hjemmefra. Der skal han passe en masse pligter, heriblandt at gå med køerne.
På en af sine daglige ture møder han en lille pige Tinke. Han får straks medlidenhed med hende og giver hende mad og drikke.
Efter han har mødt hende et par gange, føler hun sig så tryg ved ham, at hun tager ham med hjem til sit hus – og sine forældre.

Hendes far har længe været død, men forklaringen på hendes særprægede lugt er, at moren gennem et stykke tid har ligget og rådnet i huset.
Larus tager Tinke med hjem til husbond og hans kone på gården for at få dem til at hjælpe hende, men det viser sig, at det ikke er helt så let som så; og det får så sandelig også konsekvenser for ham.

“Hungerbarnet” er en mindre god bog, hvis man sammenligner med Cecil Bødkers tidligere succeser. Detaljerigdommen er forholdsvis lille, sproget er kedeligt og handlingen virkelig trukket i langdrag.
Alt i alt er min konklusion af bogen, at det er sådan en, som skal overstås, når man virkelig ikke har andet at tage sig til. Absolut ikke en anbefalelsesværdig bog. Nej tak.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter