0 kommentarer

Morfar og ulvene af Per Olov Enquist

af d. 1. april 2004
Info
 
Sideantal

144

Udgivet

2004

ISBN

87-553-3449-0

Originaltitel

De tre grottornas berg

 

Han kan altså også skrive børnebøger ham Per Olov. Nok ikke af samme format som hans andre værker, men sød og fin er ”Morfar og ulvene” – og mest til børn. Bogen skriver sig ikke ind i den række af børnebøger der giver de store oplevelser, selv uden et barn at dele med, som eksempelvis Harry Potter eller Alice i Eventyrland – det er en historie der hovedsageligt fungerer fortalt til børn, små børn.

Historien er ganske kort, og fortæller hvordan fire børn, deres morfar og to hunde tager på ekspedition på ”Bjerget Med De Tre Grotter”, som ligger lige bag morfars sommerhus i Sverige. Det bliver en dramatisk tur med vilde dyr, uheld og regnvejr, men indeni er børnene nogle tapre børn og morfar en klog morfar, så alle overlever og bliver stærkere af deres prøvelser – dyr såvel som mennesker.
Mon ikke det er en sandfærdig historie Per Olov har valgt at lave i bogform? Tilegnelsen i bogen og selve handlingsforløbet kunne tyde på det, og det er temmelig sikkert derfor at ”Morfar og ulvene” meget bliver en historie til de mindste – og en middelmådig en endda, fordi den ofte føles fortalt med en meget indforstået tone.

Men tre stjerner får den, fordi det er helt sikkert at familiens femårige vil bide negle af spænding og måske græde lidt under højtlæsningen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter