0 kommentarer

Hundene vejrer lig af Uno Palmström

af d. 25. marts 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

195

Udgivet

2001

ISBN

87-7456-393-9

Originaltitel

Hundarna yla för lik

 

Bogen har to sideløbende kriminal plot. En midaldrende og for politiet tilsyneladende ukendt mand findes myrdet i en lille park midt i Stockholm, og en yngre kvinde er forsvundet.

Vi møder kriminalpolitiet fra Stockholms voldsafdeling, Leonard Bergström og Sven Thorén som tager sig af hver sin forbrydelse. I centrum af historien finder vi ligeledes den lidt skæve eksistens Olle Lyck, journalist ved Dagens Nyheter, og gift med Kriminalbetjenten Evy Ivarsson. Olle er kvartalsdranker og ynder i sine utallige branderter at underholde med at citere den store svenske poet Nils Ferlin. Det er han til gengæld eminent til. Det lykkes ham også at blive anholdt for mordet på manden i parken, denne misforståelse bliver dog hurtigt opklaret.

Det er først og fremmest en god fortælling, med nogle hovedpersoner, som man kun kan holde af. Derudover er det også en god krimi, med en udspekuleret handling, og uden unødvendig vold. Efter at have læst bogen, forstår man godt, hvorfor morderen handlede, som han gjorde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter