0 kommentarer

Hold tæt af Harlan Coben

af d. 13. juni 2010
Info
 
Sideantal

405

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42668-5

Originaltitel

Hold tight

Udgave

2.udgave

 

“Ved du, hvad dit barn foretager sig – og har du overhovedet lyst til at vide det?”

Efter at hans bedste ven har begået selvmord forandrer den 16-årige Adam sig. Fra at være en åben og glad dreng, engageret i sport, lukker han sig inde i sig selv, bliver mut og hemmelighedsfuld. Fyldt med bekymring over deres søns drastiske forandring, træffer Tia og Mike en stor og meget svær beslutning som rummer store moralske kvaler. I forsøget på at finde ud af, hvad der sker med Adam, begynder de at overvåge hans handlinger på computeren. Men de kan ikke forudse det, der kommer til at ske, for pludselig forsvinder deres søn.

I fortvivlelse over ikke at kunne komme i kontakt med Adam starter Mike sin egen eftersøgning.
Men han løber panden mod en mur, for nogen ønsker tilsyneladende ikke, at han kommer i kontakt med sin søn og for Mike selv, er det med livet som indsats, at han fortsætter sin søgen efter sin søn. Langsomt løftes sløret og det viser sig at vennens selvmord måske ikke foregik helt som de efterladte ellers har troet.

Sideløbende med denne ellers spændende handling er der en bestialsk kvindemorder løs. Hans første offer Marianne, mor til en lille pige, aner ikke hvilken person hun er i selskab med inden det er for sent. Hun findes myrdet, med ansigtet smadret til ukendelighed, klædt som prostitueret i et slumkvarter. Men hvad er drivkraften bag denne morders ondskab? Tilsyneladende uden mening, men det hele flettes alligevel sammen til sidst.

Superspændende og handlingsmættet roman, som det er kendetegnet for en af mine yndlingsforfattere, Harlan Coben. Han er garant for topunderholdende læsning, og det er vanskeligt at slippe bogen, når man først er startet. Mikset i denne bog mellem forældres værste mareridt, at der sker noget med ens barn og at denne forsvinder, er i sig selv spænding nok, men kombinationen med morderen der huserer i det skjulte gør det bare endnu mere uudholdeligt spændende. Klart anbefalelsesværdig bog.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter