0 kommentarer

Serafine af Jakob Melander

af d. 14. august 2014
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2627-3

 

Jakob Melander står bag krimien “Serafine”, som er andet bind i serien om politiassistent Lars Winkler. Lars Winkler får til opgave at arbejde med sagen om mordet på Københavns overborgmester, Mogens Winther-Sørensens. Lars Winkler har ikke meget andet at gå ud fra end den unge prostituerede, som man finder på gerningsstedet. Tydeligt i choktilstand.

Sporene i sagen om Mogens Winther-Sørensen fører til så eksotiske steder som den østeuropæiske mafia og Folketinget, og der rippes op i hvordan overborgmesterens fortid er mere dunkel, end man umiddelbart gik rundt og troede.

En jævnt spændende krimi, der udvikler sig hen ad vejen, og bedst som man endelig har regnet ud hvem der slog overborgmesteren (m.fl.) ihjel, viser det sig at man har taget grueligt fejl.

Visse karakterer, som desværre har fremtrædende roller i handlingen, formår aldrig rigtigt at hæve sig over bogens sider, og forbliver flade, to-dimensionelle og ikke særligt troværdige. Andre dele af persongalleriet er der gjort væsentligt mere ud af, og disse virker ganske troværdige. En lidt spøjs blanding af to- og tre-dimensionelle personer der skal få det hele til at gå op i en højere enhed. Men det virker nogenlunde.

Det er ikke den store skrivekunst, og “Serafine” er ikke en historie der bliver “hængende” efter at sidste side er vendt. Men som let ferielæsning hvor man vil underholdes nogle regnvåde timer i et telt (taler af erfaring), er det udmærket.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter