0 kommentarer

Mord for øje af Karin Slaughter

af d. 25. marts 2010
Info
 
Sideantal

271

Udgivet

2001

ISBN

978-87-92845-02-3

Originaltitel

Blindsighted

 

“Blindsighted” hedder bogen på engelsk – og det er en mere rammende og eksplosiv titel end den mere ordinære danske titel “Mord for øje” – men så er det også slut med kritikken.

Bogen foregår et lille lokalsamfund, hvor alle kender alle – og mange er vokset op sammen.

En dag bliver en ung, blind kvinde fundet voldtaget og maltrakteret på et toilet i en lille restaurant, og børnelægen og retsmedicineren Sara Linton, der finder hende, kommer for sent til at redde hendes liv. Under obduktionen af den unge kvinde viser det sig, at der er religiøse undertoner i voldtægten – og jagten sættes ind på morderen.

Snart forsvinder en ung kvindelig studerende – og findes få dage senere nøgen og slemt tilredt på kølerhjelmen af Saras bil. Det lykkedes Sara at redde den unge kvindes liv og snart står det klart, at en religiøs galning er på spil – og at hans perversitet i udførelsen af voldtægterne langt overgår hvad politiet før har set.

Der stilles spørgsmålstegn ved om det er tilfældigt at de to ofre blev fundet af Sara – og snart viser det sig, at forbrydelserne har afsæt i Saras fortid.

Krimien er rigtig spændende og beskrivelserne af voldtægterne, ofrene og plottet er så forfærdelige at man ikke håber, det bliver til en film – de indre billeder man får er virkelig slemme.
Skildringen af de retsmedicinske afdækninger og politiets jagt på morderen er intens og spændende – og den overraskende slutning gør, at blodtrykket er noget højt, når man lukker bogen efter 271 sider.

Det er ikke en bog man læser over flere dage – man må simpelthen vide, hvad der sker på næste side og næste side og næste side – lige nu og ikke i morgen!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter