0 kommentarer

Himmeløje af Arne Dahl

af d. 17. juli 2008
Info
 
Sideantal

409

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7053-577-9

Originaltitel

Himmelsöga

 

Et røveri i en videobutik får A-gruppens dynamiske Lena Lindberg til at undre sig over noget omme bagved det egentlige sceneri. Snart er hele gruppen i gang med opklaringen af en langt mere omfattende sag end man først troede.

Bogen er et kært gensyn med den store A-gruppe, der som udgangspunkt skulle arbejde med voldsforbrydelser af international karakter. Her kommer så den første kamel der skal sluges for at æde plottet, for hvor god Arne Dahl så end er til at lade os følge med i hvert spor i opklaringen, har jeg svært ved at se det internationale islæt når alle trådene til sidst er blevet redt ud.

Samtidig er Paul Hjelm, der var hovedpersonen i seriens første bind, kommet ind i en anden sag, der kombinerer et James Bond-agtigt univers med noget ordgådehalløj a la Dan Brown. Personligt mener jeg at denne sidehistorie er så tynd, at bogen ville have været bedre uden. Bortset fra at Hjelm er nødvendig for at bogen kan få en slags happy end.

Dahl skriver fremragende og bliver kun irriterende når A-gruppemedlemmernes mange samtaler lige skal have et parodisk tvist. Det er for så vidt helt unødvendigt når han også kan skrive om livet og døden sådan så denne læser flere gange undervejs fik en stor klump i halsen.

Alt i alt en hæderlig måde at lukke de ti bøger om A-gruppen ned på. Heldigvis rummer slutningen mulighed for at Dahl kan lade gruppen genopstå i en ny struktur.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter