0 kommentarer

Elefantsuppe af Ingrid Schubert

af d. 28. maj 2012
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7090-715-6

Originaltitel

Olifantensoep

 

Hermed opskriften på hvad man skal gøre, hvis man en dag føler sig rigtig trist til mode (virker i hvert fald på mus). Du gør således: Kald dine venner sammen og find din største gryde frem. For når humøret er nede, så er der kun en ting der hjælper, og det er: ELEFANTSUPPE!

Med vennernes hjælp fyldes gryden med vand og urter. Der tændes op, og så kommer en vigtig detalje, man skal ha´ fanget en elefant. Denne skal naturligvis vaskes inden den kommer i gryden. Herefter ligger den og simrer i gryden til den har en flot lyserød farve, grøntsager tilsættes efter smag og herefter krydres med salt og peber. Låget lægges på og så er suppen klar. Men NEJ! Låget vil elefanten så ikke være med til, den springer godt fornærmet ud af gryden. Heldigvis har musene stadig gryden der nu bliver lavet om til et svømmebassin, og elefanten agerer bruser.

Det er da bare en hyggelig og sjov historie uden de helt store dikkedarer. Jeg var lige ved at være lidt urolig for elefantens velbefindende, men den kom heldigvis helskindet, om end lidt lyserød, ud af den faretruende situation.

Der er ikke meget tekst i bogen, men det er sådan set heller ikke nødvendigt, for billederne taler for sig selv. Illustrationerne har mange sjove detaljer og man kan kun nyde de charmerende figurer. Især elefanten er jeg helt vild med, for den har ingen anelse om, hvad de små kræ pønser på. En humoristisk detalje som min 3-årige datter med det samme også bemærkede, var elefantens let lyserøde bagdel, efter den var sprunget op af gryden, samt musen der står og vifter med et blad for at svale den af. Det er da god humor.

Bogen er særdeles velegnet til højtlæsning og dertil hørende snak om billederne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter