0 kommentarer

Hende du forlod af Jojo Moyes

af d. 5. juli 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

443

ISBN

978-87-638-3648-7

Originaltitel

The one you left behind

Udgave

Audioversion

 

Dette er en gribende fortælling som spinder skæbner sammen omkring et maleri “Hende du forlod”. Det blev angiveligt stjålet i Frankrig af den tyske besættelsesmagt under 1. verdenskrig, og historien udspiller sig med skift mellem, hvad der skete dengang i 1916 og i nutidens 2006, hvor de retmæssige ejere gør krav på maleriet.

Jeg følte mig rigtig godt underholdt, især er Jojo Moyes god til at skabe karakterer der gør en forskel. Man bliver skiftevis ført fra datidens grumme skæbner til nutidens “moderne” skæbner i de forskellige kapitler, og det virker godt (især for hukommelsen).

Ligesom “One Plus One”, så er “Hende du forlod” beskrevet, så karaktererne komme ind under huden. Det gør nok en forskel at lytte til audioversionen, som her, men jeg kunne nok ikke have læst den bedre selv.

Der var nogle gode pointer – du ved… det gode mod det onde osv., og der var hele tiden et slags parallelforløb mellem de 2 perioder, referencer som at den udkårne mand bar farvet halstørklæde, togturen, maleriet der kom væk fra den enliges kvindes hjem – og hver gang gyser man lidt, for det var så ondt engang, at man helst ikke vil høre om noget der ligner.

Alt i alt en god og troværdig fortælling – med lidt snif.

Bedømmelse
Karakter