0 kommentarer

Afgrunden af Kim Leine

af d. 5. juli 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

596

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-15798-7

 

Kim Leine har gjort det igen – skrevet en virkelig fængslende roman, som er svær at lægge fra sig trods sine mange sider.

Vi følger tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb fra de som ganske unge drager til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen deroppe til de dør i 1944 under 2. verdenskrig, hvor de er med i modstandskampen. I den lange fredstid derimellem følger vi tvillingeparrets meget forskellige liv og deres forskellige former for stræben efter det liv som er perfekt for hver især.

Ib, som er læge, bliver ansvarlig på et psykiatrisk hospital, og Kaj, teolog, bliver ikke præst men journalist og sendes på mange forskellige opgaver. Bogen beskriver utrolig godt disse to mænds meget forskellige liv – og dog – er de så forskellige? – Hvor er afgrunden, og formår de at holde sig derfra? Tvillingerne udfordrer – ubevist eller bevist – hinanden og en speciel handling er central og rigtig godt beskrevet – brødrene udfordrer hinanden i udspring fra diverse broer og andre høje steder i København – specielt – og også beskrevet med en god portion humor.

På sine steder er bogen vældig barsk, og visse passager kunne man måske godt have tænkt sig ikke at have læst! – Det er specielt i beskrivelserne omkring krigens råhed. Det var svær læsning! – Men sådan kan livet nok også være og bogen er virkelig godt skrevet og får mine fem stjerner. – Jeg glæder mig til den næste bog fra Kim Leines side, da det jo skulle blive efterfølgeren til ”Profeterne”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter