0 kommentarer

Heksehviskerne af Anna Dale

af d. 4. januar 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

236

Udgivet

2006

ISBN

978-87-02-02719-8

Originaltitel

Whispering to witches

 

Joes jul tegner ikke til at blive helt så god, som han ellers havde set frem til. Det var meningen, at han skulle fejre julen sammen med sin far, men da dennes tante er blevet syg, bliver planerne pludseligt ændret. Joe skal i stedet fejre julen hos sin mor, dennes nye kæreste og sin lillesøster, hvilket han ikke har stor lyst til.

Togturen går ikke helt som forventet, da han kommer til at sidde sammen med nogle lidt mystiske personligheder. Værre er det, da han stiger af toget, han er nemlig slet ikke fremme ved byen hvor hans mor bor, hvilket en mand i toget ellers havde sagt til ham. Heldigvis får han lov at låne en trehjulet cykel fra hittegodskontoret, men undervejs på turen til morens hus sker der noget mærkværdigt med cyklen. Som om den er forhekset kører den pludselig sine egne veje, og Joe ender hos en familie, hvor cyklen åbenbart hører hjemme, og her træffer han første gang Twiggy, en pige på hans egen alder.

Da Joe lufter sin mistanke for husets beboere om, at cyklen opfører sig, som om den er forhekset, begynder alle pludseligt at opføre sig højest besynderligt. Der foregår helt sikker noget mystisk, og da Joe opdager at de alle bærer sort tøj, dæmrer det for ham.

“Med den anden hånd stak hun den smalle ende af tragten ind i hans øre. Joe forsøgte at vride sig løs, men hun holdt ham fast som i en skruestik.
“Hvad gør du?” sagde han skræmt.
“Det gør ikke ondt, bare rolig,” sagde den høje heks. “Twiggy, vær sød og tag glassene. Nu.”
“Jeg er virkelig ked af det her, Joe,” sagde Twiggy, mens hun skruede låget af det tomme syltetøjsglas og holdt det hen til tragten. Winifred rettede tryllestaven mod Joes hoved, viftede to gange med den og messede:

“Tik tak.
Tid i hak.
Fej hvert minde bort.
Visk væk
hver en læk.
Alting går i sort.” ”

Minderne om det første møde med heksene er visket væk. Joe husker intet, men pludselig står Twiggy atter foran ham, da hun har fået en grim mistanke. Pludselig ender Joe ufrivilligt midt i en strid om en forsvundet side fra en oldgammel bog.

Træd blot ind i en eventyrlig verden med magi, forvandlinger og forviklinger. Historien er virkelig god og der er bare gang i handlingen. Der er både sjove hekse, søde hekse, sprælske hekse og onde hekse, ja faktisk alle mulige slags og derover byder bogen på masser af spænding, humor og overraskelser. Bogen er anderledes, end meget af det andet der står på hylderne, så jeg vil da varmt anbefale andre at læse den. Personligt morede jeg mig utroligt meget, da jeg læste bogen, da der er mange humoristiske episoder. Desuden er det en utrolig fantasifuld fortælling, så det er helt umuligt, at gætte sig til hvad der vil ske. Gang på gang overraskes man over de drejninger, som handlingen tager.

Kan læses fra 10 år og er velegnet til højtlæsning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter