0 kommentarer

Darlah: 172 timer på månen af Johan Harstad

af d. 24. september 2016
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7955-773-4

Originaltitel

Darlah 172 timer på månen - Oversat af Anne Iversen

Udgave

1. udgave

 

Tre unge kan vinde en tur til månen. Et projekt NASA har igangsat primært med øje at tjene penge. Men der er noget galt. Noget er ikke som det skal være i forhold til at rejse til månen, men ingen siger noget højt.

Vi møder en fransk dreng, der grundet kærestesorger tilmelder sig konkurrencen og vinder.

Vi møder Mia fra Norge, der absolut ikke vil deltage, men hendes forældre tilmelder hende, og hun vinder.

Og vi møder en japansk pige som har drømme om at komme langt væk hjemmefra og få noget ud af livet. Hun vinder også.

I USA følger vi dem i forberedelserne, og vi lærer deres familier at kende. Vi oplever hvordan helt almindeligt teenagere har drømme om ting i livet, mens de forsøger at løsrive sig fra deres forældre.

Afsted til månen. Turen derop går rimeligt, men allerede da de kommer derop og kommer indenfor i basen, sker der hurtigt mystiske ting. Og da strømmen går og de ikke kan få kontakt til jorden mere, så er det lige pludselig lidt for spændende det hele. Allerede der er der to af besætningsmedlemmerne, der dør. Hvad skal der nu ske med de andre?

To tager afsted mod en anden base men vender ikke tilbage. De er stødt på nogen dobbeltgængere, som ingen ved hvad er… Og nu kommer de resterende også i kontakt med dem, eller i hvert fald tæt på.

Er der overhovedet nogen der kan overleve? Hvad er det som er efter dem? Og er der mulighed for at vende hjem igen?

Bogen er spændende, uhyggelig og holder hele vejen igennem. Desværre med en del korrekturfejl som faktisk genere læsningen undervejs, hvilket er ærgerligt da det er en god historie.

Er man til uhygge, lidt lettere science fiction og fascineret af statslige hemmeligheder, så er bogen måske nok en smule overfladisk, men ikke desto mindre er den stadig værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter