0 kommentarer

Peter Pedal på pletten af Kathleen W. Zoehfeld

af d. 4. januar 2008
Info
 
Sideantal

123

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05103-6

Originaltitel

Curious George

Udgave

1.udgave

 

Historien tager sin begyndelse nede i Afrika, hvor en lille fræk abe får tiden til at gå med diverse narrestreger. Tiden kan være lidt lang og ensformig, når man er en lille energisk abe uden venner, og junglens andre beboere må derfor stå for skud, når hans nysgerrighed går lidt over gevind.
En dag dukker en fremmed mand op iført et ret pudsigt safaridress. Det er Ted, nok også bedre kendt af de unge mennesker, som manden med den gule hat. Ham kan Peter ikke stå for og da Ted har fuldført ekspeditionen følger det lille nysgerrige pelsdyr efter ham. Og så er der ellers gang i løjerne!

Historien er fortalt med den sødme og charme, som man også kender det fra billedbøgerne og bogen er særdeles anvendelig som højtlæsningsbog. Ligeledes er humoren ret karakteristisk for indholdet og vil med garanti kunne kalde smil frem på adskillige børneansigter. “Peter Pedal på pletten” er en rigtig bog, dvs. med noget mere indhold end de adskillige billedbøger der til dato er udgivet. Billeder er der ikke undervejs, men midt i bogen finder man nogle stillbilleder fra filmen. Jeg synes faktisk det er en ganske udmærket og hyggelig historie, og det er lidt sjovt at få hele fortællingen om hvordan Peter Pedal og Manden med den gule hat fandt sammen. Kedelig er historien i hvert fald ikke.

Bogen “Peter Pedal på pletten” er en del af serien “Filmens historier”, hvor der desuden er udkommet bøger til forskellige alderstrin, bl.a. en følehistorie og en billedbog, så der skulle være noget for både de små og lidt større at hygge sig med.

Kan læses fra 6 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter