0 kommentarer

Harry Potter og fangen fra Azkaban af J.K. Rowling

af d. 17. januar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

407

Udgivet

1999

ISBN

87-00-47046-5, 978-87-00-47046-0

Originaltitel

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

 

“Harry Potter og fangen fra Azkaban” er den tredje bog i serien om troldmandslærlingen, som overlevede Lord Voldemorts normalt dødelige vrede.

Harry skal igen tilbage til Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, men allerede fra før han tager hjemmefra er den gal.
Han kommer ubevidst til at udøve magi, og som mindreårig troldmand er dette ulovligt. Han regner med, at dette vil udelukke ham fra det magiske samfund, så han flygter til Diagonalstræde.

Han tager dog fejl, for det viser sig, at Fudge er bekymret for ham, fordi en fange er sluppet ud fra troldmandsfængslet Azkaban, og denne fange er ude efter ham.
Derfor glemmes den mindre forseelse, som Harry har begået, og han bliver indlogeret på Den Utætte Kedel, hvor han senere skal møde sine bedstevenner Hermione og Ron; og resten familien Weasley.

Bogen her er god, absolut en uundværlig del af serien som helhed, men vurderet enkeltvis, må man nok indrømme, at denne halter lidt bagefter.
Bogen er god, ja, og det er skam ikke meget, men man kan alligevel ikke lade være med at tænke, at den tredje bog her er en lille smule anderledes og mindre magisk og gennemarbejdet end de andre.

Misforstå mig endelig ikke, men at give denne samme karakter som de andre ville ikke være rigtigt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter