0 kommentarer

Harry Potter og hemmelighedernes kammer af J.K. Rowling

af d. 17. januar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

338

Udgivet

1999

ISBN

87-00-45994-1, 978-87-00-45994-6

Originaltitel

Harry Potter and the Chamber of Secrets

 

“Harry Potter og hemmelighedernes kammer” har en dramatisk handling og er en utrolig god bog, hele plottet er gennemtænkt ned til mindste detalje.

Harry Potter skal, efter en forfærdelig rædsom sommerferie hos familien Dursley, tilbage til Hogwarts for at studere videre; året starter ikke godt for Harry, og hans rejse til troldmandsskolen bliver problematisk; men han ankommer dog nogenlunde sikkert.
Dog er noget galt dette skoleår, for noget lurer på skolen og forvandler alle slags levende skabninger til sten – til at starte med går det ud over pedellens kat Madam Norris, men efterhånden begynder eleverne at fornemme alvoren i situationen. Snart efter begynder det at gå ud over eleverne selv.

Iblandt ofrene er drengen Colin Creevey og til sidst må også Hermione bukke under – men hun har knækket koden; rør. Væsnet, der forvandler mennesker og dyr til sten, har noget med rørene på skolen at gøre, og måske befinder det sig stadig på skolen (…) i rørene!

Samtidig undrer man sig over, om mørkets herre Lord Voldemort mon kan have noget med disse forsteninger at gøre. En ting er sikkert – det er sket før, og sagnet siger, at sidste gang Hemmelighedernes Kammer blev åbnet, var der nogen, der døde. Så eleverne på Hogwarts må tage sig i agt for fremmede væsner. Væsnet er ude efter mudderblod; børn af uægte blod, som ikke kommer af rene troldmandsslægter. Og dem er der mange af på skolen.

“HEMMELIGHEDERNES KAMMER ER BLEVET ÅBNET. TAG JER I AGT, I, SOM ER ARVTAGERENS FJENDER.” (s. 140)

Bogen, der figurerer som andet bind i serien om Harry Potter og hans eventyrlige, magiske univers, foreligger i den gode ende af bøger, jeg har læst, men den befinder sig i mindre gode bøger iblandt dem fra “Harry Potter” serien – hvilket jo er trist.
Det er dog alligevel fantasy, når det er godt. Drama, spænding, alvor og sorg er alle vigtige temaer i “Harry Potter og hemmelighedernes kammer”, hvori alle på Hogwarts må lære at leve med frygten om, at de kan blive de næste, den næste til at blive ofret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter