0 kommentarer

Harry Potter og Dødsregalierne af J.K. Rowling

af d. 10. november 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

655

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-06228-1

Originaltitel

Harry Potter and the Deathly Hallows

 

Harry, Hermione og Ron er på flugt. Troldmandsamfundet er ved at blive kuppet, og enhver modstand virker som at kaste ispinde mod helvedesild. Dumbledore gav Harry til opgave at opspore og ødelægge Horcruxerne, fordi det er den eneste måde, man – måske – kan komme du-ved-hvem til livs. Mens vores tre helte desperat forsøger at opspore Horcruxerne, spreder det store V og hans dødsgardister skræk og rædsel overalt.

Som sædvanlig bliver Harry uvenner med dem, han burde holde tæt ved sig, så alt er som det plejer. Bortset fra at han er på flugt, at Ministeriet for Magi er ved at blive overtaget, børn af dødsgardisternes modstandere forsvinder, mugglerfamilier findes døde under mystiske omstændigheder og så lige den nye rektor på Hogwarts, der er et uafviseligt tegn på, at nye tider sandelig har indfundet sig.

Dette 7. bind ligner sine forgængere i opbygning. Der går faktisk ret lang tid, inden der rigtig sker noget. Utrolig lang tid og det er virkelig provokerede, at der skal fedtes så meget, før slaget skal stå, når nu dette er sidste bind, enden på legen, farvel til vennerne.

Men ”Harry Potter og Dødsrealierne” har også alt det, der er så godt ved denne serie. Man kan ikke klare sig alene, og kærlighed er virkelig den eneste vej igennem. Vi må følge med på nogle slemme ture gennem verden, som den ser ud, når de onde har overtaget. Og her er ikke noget at rafle om. De er onde. En virkelig skræmmende scene foregår i Ministeriet for magi. Dødsgardisterne er kommet til magten, og de vil ikke finde sig i, at der findes troldmænd og hekse, som ikke er af ”rent” blod. Folk af ”usikker afstamning” får taget tryllestaven og gennes til Ministeriet, hvor de skal gennem en rettergang. Vi har tidligere set, hvordan en rettergang foregår, og denne gang er vagterne dementorer og anklageren dødsgardist. Det er så afsindigt uhyggeligt og sørgeligt, fordi det minder om noget, vi godt kender – bare fra vores egne historiebøger.

Tak til Harry, Snape og Rowling for denne gang. Det var en rigtig dejlig fest – og det var en fryd at være inviteret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter