0 kommentarer

Var det mord i Munke Mose? af Birger Møller

af d. 8. februar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

182

Udgivet

2014

ISBN

978-87-992098-9-7

 

Vi møder Mogens og hans kone Kirsten-Marie. De er nået den alder hvor arbejde ikke længere fylder i livet og de skal til at nyde tilværelsen.
Men Mogens keder sig. Han havde førhen en hel del med børn og unge at gøre og han havde en lille brevkasse hvor han optrådte som mysteriemanden der kunne svare på alt muligt og umuligt.

Han savner kontakten til de unge mennesker, men efter computeren har taget over er der ikke rigtig brug for hans viden eller ideer.

Han får dog lavet en profil på facebook og får lavet et opslag om at han gerne vil i kontakt med unge mennesker der eventuelt måtte have brug for hjælp af en eller anden art.

Desværre bliver det misforstået fuldstændigt og han bliver mistænkt for at være pædofil. Da en ung kvinde samtidig kommer ud for en ulykke i Munke Mosen mistænkes han for overfald på hende, selv om han slet ikke har været til stede på det tidspunkt.

Mogens bliver anholdt og hele hans liv bliver vendt op og ned, for selv om dommeren starter med at frikende ham så gør lokalsamfundet det ikke.

Flere dage i træk må Mogens og hans kone ud og male facaden på huset og deres tidligere venner vil ikke engang hilse på dem mere.

Kvinden dør og det viser sig at være noget helt andet end en forbrydelse der står bag, men Mogens liv bliver aldrig helt det samme igen. Dog er der kommet en god ting ud af hans lille misforståede opslag på facebook. Der er nemlig én som gerne har villet i kontakt med ham af de rigtige grunde og derudaf opstår et varmt venskab.

En hurtig læst bog, som desværre beskriver ret godt at bliver du mistænkt for noget i dagens Danmark, så nytter det ikke altid noget at du bliver frikendt, da folks personlige holdninger er meget styrede af bl.a. pressen.

Eneste grund til jeg ikke gir 5 stjerner er at skriften/typen i bogen bliver irriterende at kigge på i længden. Det er en type som jeg personligt ikke er glad for at læse. Men udover det så er bogen ganske godt skrevet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter