0 kommentarer

Mørkemøder af Vibeke Marx

af d. 11. november 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

174

Udgivet

2006

ISBN

87-7053-031-9

 

Memory kommer i starten af bogen til institutionen “Bjerget”. Udefra ser huset umiddelbart ganske almindeligt ud, men da Memory træder ind af døren til sit kommende hjem, ændrer hans opfattelse sig. Væggene føles lodne og rører man ved dem svier det på huden. Den skræmte og forvirrede drengs følelser for stedet og husets andre beboere er et stort virvar. Han finder dog hurtigt plads i en gruppe af børn som mødes til såkaldte mørkemøder, men for at godkendes i gruppen skal han først bestå en prøve. Han skal sluge en sprællevende edderkop.

“Hjerne og de andre var det eneste faste holdepunkt i mit liv. Jeg havde ikke tænkt så meget på det før, men lige i det øjeblik gik det op for mig, hvor meget på skideren jeg var i en verden, der havde vendt mig ryggen, i et hus med en skummel bagside og på et værelse, der balancerede på dansende brædder, så snart lyset blev slukket. Kun sammen med de tavse i bunden var jeg i sikkerhed. Hvis vi blev splittet ad, ville mit liv være forbi”

Jeg var ikke overbegejstret for denne bog, da jeg synes den er for kryptisk. Jeg sad hele tiden med en følelse af, at jeg ikke helt fattede, hvad der egentlig foregik. Jeg synes, forfatteren har gjort meget for, at det skal være mystisk og uhyggeligt, hvilket også er fedt når det virker, men den eneste effekt det havde på mig, var at jeg mistede interessen for historien.

Noget som irriterede mig var personernes navne, som er yderst symbol ladede, såsom Kryb, Klask, Memory og Håb. Havde det bare været “kælenavne” som børnene kaldte hinanden, så var det fint nok, men også “Vogterne” (de voksne), kalder dem ved deres nye navne, hvilket jeg finder dybt underligt. Desuden bevirker det, at man får en vis afstand til personerne, når man end ikke kan sætte navn på dem.

Kan læses fra 12 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter