0 kommentarer

Slip hønsene løs af Gilbert Shelton

af d. 4. juli 2016
Info
 
Udgivet

1983

ISBN

87-456-0055-4

Originaltitel

Set your chickens free, oversat af Rune Kidde

 

Bortset fra epilogen, hvor Shelton i tegnet udgave er ude for at tilse sin udlejningsejendom der bebos af de tre freak brødre, består albummet af ensides gags. Halvdelen er sangtekster tilsat tegninger, hvor meningen er at læseren skal lytte til den LP der fulgte med tegneserien i sin tid. Den har jeg aldrig hørt og får derfor ikke meget ud af albummets første halvdel. Resten er korte historier om de tre flippere, og de holder ikke en meter. Tegningerne er gnidrede og pointerne mestendels fraværende. Flipkompa’niet er altså kun underholdende når de får et tilpas antal sider at flippe rundt på.

Albummets længste historie er også den mest perverterede. Supersvinebæstet er en slags superantihelt, den kedelige kontornusser Philbert Desanex’ alterego. Et bæst der er 300% styret af dets ukontrollerbare sexualdrift. Bæstet overfalder Philberts labre sekretær, men det kniber med erektionen og da der er længe til opfindelsen af viagra, voltages hun med svinets meget dominante tryne. DEN kunne vi godt have undværet. Der findes et helt album med bæstet, som bare er mere i samme rille. Man skal være ualmindelig syg i bøtten for at finde det underholdende…. eller måske er jeg bare ved at blive sart.

Blot for at cementere min pointé: albummet er spækket med overflødigt fyld – en obskur forside til et spanske satireblad og en filmplakat, samt både den danske og den engelske udgave af titelhistorien. Redaktøren bør skamme sig.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter