0 kommentarer

Harry Potter og de vises sten af J.K. Rowling

af d. 17. juni 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

303

Udgivet

1999

ISBN

87-00-39836-5, 978-87-00-39836-8

Originaltitel

Harry Potter and the Philosopher's Stone

 

Det skal med det samme siges, at denne bog er første del af en serie og tilmed stærkt vanedannende – nu er du advaret! Der er blevet sagt og skrevet meget om Harry Potter og hele hans magiske univers, så lad mig gå lige til sagen: bogen er aldeles fremragende. Den verden, som Rowling får bygget op igennem bogen, er gennemført og overbevisende. Det er den klassiske kamp mellem det gode og det onde, der her udspiller sig i en magisk verden, der eksisterer midt i vores egen.

Hovedpersonen Harry vokser op i den almindelige verden hos sine usympatiske slægtninge, men da han fylder elleve år, finder han ud af, at han ikke er helt så almindelig som sine omgivelser: han opdager nemlig, at han er en vaskeægte troldmand! Efter denne opdagelse tager begivenhederne fart, og Harry begynder sit første år på Hogwarts, en kostskole for troldmænd og hekse, hvor det er spændende fag som flyvetræning og eliksirblanding, der er på programmet. Bogens force er, at selvom den foregår i et fantastisk univers med drager, enhjørninge og usynlighedskapper, har Harry de samme problemer og glæder som børn i den virkelige verden, og han får både venner og fjender blandt lærere og elever. Det vil sige næsten de samme problemer, for Harry får også rodet sig ud i nogen eventyr, som er lige så farlige, som de er fængslende…

“Harry Potter og De Vises Sten” er spændende og medrivende fra første til sidste side, den er ganske enkelt en af den slags bøger, man nødigt lægger fra sig igen! Den er naturligvis først og fremmest henvendt til børn, men hvis de er i besiddelse af bare en smule fantasi og eventyrlyst, vil de fleste voksne også føle sig i godt selskab med Harry Potter og hans tro følgesvende Ron og Hermione.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter