0 kommentarer

Hævntørst af Karin Slaughter

af d. 2. januar 2015
Info
 
Sideantal

476

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93166-15-8

Originaltitel

Cop Town

 

Jeg har læst mange af Karin Slaughters krimier i serierne “Will Trent Series” og “Grant County Series”, og også et par af hendes enkeltstående bøger som f.eks. “Martin Misunderstood” . Mine forventninger til “Hævntørst” var skyhøje, da Karin Slaughter forstår at underholde.

Bogen foregår i Atlanta, hvor garvede politifolk rotter sig sammen for at finde “Politimorderen”, der har foretaget en række likvideringer af politimænd. Det er en machoverden, hvor en mand er en mand – og hævn er – om ikke lovligt og moralsk korrekt, så dog et forståeligt og accepteret motiv – for at skaffe den forbryder ud af verden, som dræber ens kolleger.

Det er en brydningstid hos politiet, der er begyndt at ansætte kvinder – og farvede. En udvikling, som de gamle macho-mænd ikke er begejstrede for og som betyder gnidninger og mistro i politistyrken.

For Kate er det første arbejdsdag som politikvinde, og hun må i bogstaveligste forstand kæmpe sig frem for at blive accepteret i politistyrken. Uden at røbe for meget – er det Kate, der bliver omdrejningspunktet i bogen, idet hun bliver primus motor i opklaringen samtidig med at hun bliver forfulgt af en stalker. Ret uhyggeligt.

Bogen kører lidt i ryk – den starter rigtig spændende med en cliffhanger af format. Så er der en lidt for lang passage, der mere handler om miljøet og personerne end om selve plottet – men så går det stærkt igen, og som vanligt overrasker Slaughter til sidst, hvor alle tråde redes ud.

I forhold til Slaughters tidligere serie-krimier var det rart at læse en historie, der begynder og slutter her – og hvor der ikke hele tiden refereres til tidligere episoder og begivenheder.

Alt i alt en god læseoplevelse – men jeg har alle negle i behold, ingen er bidt ned !

Yderligere information om Karin Slaughters forfatterskab finder du her www.karinslaughter.com.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter