0 kommentarer

Marys hemmelighed af Darcie Chan

af d. 2. januar 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

379

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93079-02-1

Originaltitel

The Mill River Recluse

Udgave

1.udgave

 

En oprydning i min natskuffe resulterede i, at jeg fandt “Marys hemmelighed” , som jeg har fået forærende på et tidspunkt, men glemt alt om.

Det er en spændende historie om Mary McAllister, der som 19-årig møder den velhavende Patrick, der kommer til hendes fars gård for at købe en ridehest. Mary har været udsat for en grov voldtægt, der har forårsaget en angstneurose, der gør, at hun ikke føler sig tryg sammen med andre mennesker.

Patrick forstår, at han må gå stille frem, hvis han vil vinde hendes hjerte – og det vil han. Forelskelsen får Mary til at trodse angsten og prøve at nærmere sig andre mennesker. Patrick er enearving til en stor virksomhed og bliver meget skuffet, da han finder ud af, at hans unge hustru ikke har psyke til det society-liv, han har udset hende til. Han har primært giftet sig med hende på grund af hendes skønhed – som en prydfigur til hans emperium.

I fuldskab overfalder han en dag Mary, der bliver indlagt på hospitalet med et knust øje og et ødelagt sind. Patrick selv forlod huset umiddelbart efter overfaldet og har kørt sig selv ihjel.

Patricks rige familie nægter at tro, at Patrick har mishandlet Mary. Kun bedstefaderen i familien tror på Mary, han bevarer forbindelsen og sørger for at sikre hende økonomisk efter ulykken.

Mary isolerer sig nu totalt for omverdenen i det store marmorhus på bakken, der var rammen om hendes og ægtemandens liv. Hun har kun kontakt til bedstefaderen og præsten i den lille by. Men hun følger med i landsbyboernes liv og sørger for med sin formue at hjælpe, hvor hun kan – anonymt forstås. På et tidspunkt køber hun et TV til alle i byen, og rygterne går om den anonyme velgører, der køber en ny beboelsesvogn til landsbytossen, en ny jeep til politiet og små pengegaver til alle i nød.

Bogen beretter om landsbyboerne og deres jævne liv. Vi møder den usympatiske politimand, der stalker skolelærerinden, om sygeplejersken, der “låner” Marys forlovelsesring, om landsbytossen, der sælger alverdens eleksirer og om præsten, der stjæler skeer i alle de hjem, han besøger. Fornøjelige og troværdige portrætter af menneskene i den lille by. Det er næsten som at være der selv.

Et par steder kammer bogen dog over og bliver lidt for meget sødsuppe, men hvis man lige parkerer det, så er det fin og hyggelig underholdning.

Da Mary efter 60 år i ensomhed bliver syg og skal dø, beslutter hun at marmorhuset og hendes mange penge skal kommer den landsby til gode, der har været rammen om hendes liv – selvom hun ikke har haft sin daglige gang iblandt dem.

Jeg slugte velfornøjet bogen og nu hvor den er kommet frem fra skuffen, vil jeg finde en ny læser, der kan hygge sig med en god historie.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter