0 kommentarer

Guldfisken Glimmer af Jesper Wung-Sung

af d. 23. oktober 2019
Info
 
Sideantal

99

Udgivet

2019

ISBN

978-87-638-6219-6

Udgave

1.

 

En kæmpestor guldfisk klatrer ud af kloakken på en Halloween-aften og vakler hen til hjemmet, hvor han engang havde været en lille lykkelig guldfisk i en glasbowle — han griner ondskabsfuldt, øjnene er fulde af hævntørst. Det er en åbningsscene med fart på, Jesper Wung-Sung indleder sin gysende sjove Halloween-fortælling „Guldfisken Glimmer“ med.

Og han skruer ikke ned for blusset i resten af den 99 sider lange bog. Mens guldfisken Glimmer balancerer meter for meter på halefinnen mod sit mål — huset, hvor sin tidligere ejer Maja bor — får læseren i korte flashback-kapitler historien om Glimmers metamorfose fra en sød lille guldfisk til en hævntørstig superguldfisk. Hver gang hævntogtet eller en episode fra Glimmers liv når et højdepunkt, skifter forfatteren til en anden fortælletråd, så spændingen og tempoet hele tiden holdes oppe.

Uden at ville røbe for meget: Majas lidt jaloux første kæreste og toiletskylning spiller en afgørende rolle i Glimmers skæbne. Resten er bare kreativ skrivning, når den er bedst.

Jesper Wung-Sung, der vandt De Gyldne Laurbær i 2017 for slægtsromanen „En anden gren“, har en faible for udsatte karakterer. Med „Guldfisken Glimmer“ har han tilføjet en særdeles glimrende en til listen.

Kort: En fantastisk fabulerende „Halloween-fortælling“ for børn fra 10 år, som fortjener de højeste point: I årstidens anledning bliver det til 5 ud af 5 græskar.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter