0 kommentarer

Os to, Oskar… for evigt af Bjarne Reuter

af d. 3. maj 2007
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

1997

ISBN

87-00-08746-7

 

En nat i Afrika ser en løve i stjernerne, at der i et land langt væk er en lille dreng, som måske godt kunne bruge en løves selskab, og så rejser den sig for at tage på besøg. Allerede på første side er jeg fanget fuldstændig ind af Bjarne Reuters klare og barnlige fantasi. Ved endt læsning har jeg kun lyst til at læse flere af Reuters børnebøger.

“Os to Oskar… for evigt” handler om drengen Max, der får en ny ven, da en løve noget uventet dukker op i hans seng. Max er en ellers almindelig dreng på syv år. Han er begyndt i skole, bor sammen med sin mor og far og er gode venner med Benny. Godt nok ser det ud til, at venskabet med Benny måske bliver et kort et, for Benny er, ifølge ham selv, på gravens rand. Det meste af tiden sammen bruger Max og Benny på at snakke om Bennys skavanker og se på gravsten, men Max får andet at tænke på, da han begynder at se en løve stå ved skolen hver dag, når Max har fri. Oskar, som løven hedder, flytter ind i Max’ seng, og drengen og løven bliver gode venner.

Hvilken vidunderlig ting at feje fornuften til side og føre en lille dreng og en løve sammen på tværs af kontinenter, arter og hvad der giver mening. Bogen er fuld af humor og en stille sødme over det almindelig liv, som en lille dansk dreng har, indtil han pludselig får en stor, lodden og ustyrlig ven.

Uddrag:
“Man bliver nødt til at gå ind i denne her historie med paraply. I hvert fald med røjsere. For den dag det hele begyndte, plaskregnede det. Alle husene græd, og lygtepælene snøftede og rendestenene bøvsede. Sjip-sjap, sjip-sjap, siger det. Men hvad er det? Plask-plask-plask! Nå, det er såmænd bare Max. Han er på vej hjem fra skole, og han har far på. Man skulle tro, der var nogen efter ham. Og når sandheden skal frem, så mener Max også, at han bliver forfulgt.”

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter