0 kommentarer

Alt eller intet af Simona Ahrnstedt

af d. 24. oktober 2019
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2018

ISBN

9788702257519

Originaltitel

Allt eller inget

Udgave

1

 

En moderne kærlighedshistorie om at lære at elske sig selv og sin krop

Lexia har haft en dårlig uge på arbejdspladsen, hvor alle de åleslanke perfekte kvinder tripper omkring. Reklamebranchen er hård, og Lexia har hørt, at der nærmer sig en fyringsrunde. Hvad der skulle have været en hyggelig veninde tur i byen, udvikler sig desværre hurtigt til, at Lexia sidder tilbage alene og forladt af sine såkaldte veninder. En drink bliver til to, og snart har hun skyllet en masse lyserødt væske indenbords. Lige da hun har følt sig som det absolut værste, dukker en flot ung fyr op ved siden af hende, og.. han er flot, og han lytter. Hvad kan man mere forvente. Med en fornyet selvtillid mestrer Lexia en samtale  – trods sin ustabile tilstand –  der desværre ender med Lexia’s opkast på den fremmede flotte fyrs sko. Lexia bliver hjulpet i en taxa, der kører hende hjem, og alt er godt.. indtil det viser sig, at den flotte fyr er Adam, den hensynsløse administrerende direktør for reklamebranchen, hvor Lexia arbejder.

 

Jeg gik igang med bogen med en lav forventning, for jeg så forsiden på bogen – et kæmpe panorama-vindue og en slank kvinde der står med ryggen til. Okay, så det er endnu en kærlighedshistorie mellem en gudesmuk fyr og en model-tynd kvinde. Jeg læste bagsideteksten, og det skabte både forventning og ærgrelse. Forventning fordi det lå usagt i bagside-teksten at Lexia ikke var den model-tynde smukke kvinde. Ærgrelse fordi det her med at kærligheden blomstrer mellem den lækre chef og hans kvindlige ansatte.. Den historie har vi efterhånden hørt fra alle tænklige måder. Jeg blev dog positivt overrasket over Ahrnstedts version. For Lexia er på ingen måde den generte sky pige, som normalt skabes i kontrast til den lækre dominerende alfa-han chef. Lexia’s karaktertræk gjorde, at denne historie gav mig en god oplevelse. Lexia er godt nok lidt tilbageholdende og usikker på grund af sit lave selvtillid, men man indser hurtigt, at hun er en kvinde med meninger, og hun har en skør og boblende personlighed, at man føler med hende og hurtigt kommer til at holde af hende. Karakteren er bygget op, så det er nemmere at relatere sig til rollen i nutidens samfund – især i forhold til skønheds- og kropsidealer.

Udover at dette er en kærlighedshistorie, så er der stor fokus på fatshaming. Og at karaktererne i bogen arbejder i reklamebrancen gør, at der kommer endnu større fokus på de store branchers magt over kropsidealer; hvordan man skal se ud, og hvordan man ikke skal se ud.

Underholdende let roman om at være ligeglad med samfundets vurderende blikke og i stedet kunne acceptere og elske sig selv.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter