0 kommentarer

Guds konger af Lynn Austin

af d. 5. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

340

Udgivet

2006

ISBN

87-564-5895-9

Originaltitel

Gods and kings

 

En fascinerende bog om to af kongerne i Juda, Kong Akaz og hans søn Kong Hizkija. Kong Akaz indfører afgudsdyrkelse i i Juda og Jerusalem og med tiden sniger afgudsdyrkelsen sig ind alle vegne, selv i templet. Det beskrives hvordan Kong Akaz ofrer sin egen ældste søn til guden Molok, for at komme på god fod med “… den største gud.”

De bibelske fortællinger fra 2. Krønikebog 28-29 (og tilsvarende i 2. Kongebog 16 og 18) får pludselig liv og man bliver gjort opmærksom på nye sider af historien, som af og til kan være svære at forestille sig. Desuden får man et helt andet vue over denne periode i kongetiden, fordi personer som Esajas, Mika, Zekarja og Hizkija opleves nærværende og virkelige, og man mærker de agerer sammen.

Helten Hizkija følger man fra hans tidlige ungdom, hvor han bliver oplært af sin bedstefar i torahen, og lærer Jahve at kende. Pludselig ophører undervisningen, og drengen bliver revet ud af sine vante omgivelser. Næste gang vi møder ham er han en ung giftefærdig prins. Hans bedstefars oplæring er for længst forduftet. Historien udspiller sig i kampen om prinsens gunst, hvordan man vinder hans hjerte og påvirker ham i den retning man vil eller har brug for. Slægter drengen sin far på, eller er der sået et korn i ham som lille, som siden vil spire.

En af bogens betagende sider er forfatterens beskrivelse af den karismatiske profet Esajas, som virkelig brænder for folkets omvendelse, har lagt hele sit liv ind på at følge Guds befaling, også hvis det betyder at en mand af ædel byrd bor i det fattigste kvarter, må leve som en fredløs og giver sine sønner profetiske navne.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter