0 kommentarer

Det stumme broderskab af

af d. 9. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

502

Udgivet

2006

ISBN

87-7604-055-0

Originaltitel

La Hermandad de la Sábana Santa

 

Under en ombygning af katedralen i Torino udbryder der en mindre brand, og efter slukningen finder man liget af en mand, som har fået tungen opereret bort. Det er kun en enkelt ulykke i en lang stribe af mystiske hændelser, som er sket i katedralen gennem de sidste århundreder. Det italienske politi indsætter en “kunstgruppe” for at opklare “forbrydelsen”. Medlemmerne af denne kunstgruppe må være det nærmeste, man kommer en slags hovedpersoner. Lederen af gruppen politikommissær Marco Valoni koncentrerer sig straks om katedralens vigtigste klenodie “Jesu ligklæde”.

Bogen virker lettere forvirret, da en del af handlingen foregår i tiden lige før og efter Kristi fødsel, med pludselige spring til det 12-14. århundrede, hvor man følger tempelridderne, som kæmper deres kamp i det nuværende Mellemøsten. Hovedparten af bogen foregår imidlertid i nutiden, og det er en skam, da forfatteren er ubetinget bedre til at beskrive fortiden. Det gavner så heller ikke helheden, at plottet egentligt er temmelig tyndt.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg flere gange under vejs var tæt på at lægge bogen fra mig og aldrig åbne den igen, og det krævede virkelig en indsats at læse alle 502 sider.
Jeg kan simpelthen ikke stramme mig op til mere end en enkelt stjerne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter