0 kommentarer

Guds fjende af Bernard Cornwell

af d. 28. juli 2007
Info
 
Sideantal

478

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-29303-4

Originaltitel

Enemy of God

Udgave

1.udgave

 

“Guds fjende” er anden bog i trilogien om Kong Arthur. Historien fortælles stadig af Lord Derfel, trællen som gennem edsvorne kamphandlinger, blev belønnet med guld og land og en regents venskab. På sine gamle dage sidder Lord Derfel i et koldt kloster og nedskriver efter Dronning Ygernas anmodning, historien om det der nu kaldes Camelot og som Derfel oplevede på førstehånd.

Derfel er stadig håbløst forelsket i den smukke prinsesse Ceinwyn af Powys, en forelskelse som er umulig på så mange niveauer, men alligevel bliver den holdt stærk af Derfels kærlighed.

I begyndelsen af historien er Derfel på vej til kongeriget Powys for at forelægge prinsessen ideen om et giftermål med Kong Lancelot, der med dette giftermål kan erhverve sig tronen i Powys og det tilskydende Silurien som står uden leder.

Et nyligt slag i Lugg Vale gav Derfel og Arthur sejren og nu er der blot at smede rænker mens de slagne hære stadig er uden herre. Merlin søger endnu engang efter Britanniens skatte og denne gang fører jagten på den, Derfel ind i Lleyn – en grusom konges land – på en meget farlig færd.

Cornwell fortæller lige så spændende og kraftfuldt sin historie, som i de 4 andre danske oversættelser, om end historien nok ikke vil glæde de der er meget kristne. Religionen spiller en stor rolle i denne bog og sætter mange skred og kampe i gang.

Der bliver også lavet om på den generelle opfattelse af Lancelot og Guinevere. Normalt fremstilles Lancelot som en strålende kriger, men jeg må indrømme at denne version, hvor betalte kvad om heltemod ser mere krigsaction end manden der synges om, var mere tiltalende for mig.

Der vil komme nogle overraskelser i denne bog, nogle afklaringer og nogle ledetråde til hvad den sidste bog i trilogien måtte bringe og jeg glæder mig gevaldigt til afslutningen.

Den sidste fraværende stjerne skyldes at jeg ikke kunne rate bogen til 4.5 stjerne. For Cornwells episke saga er om end spændende og velskrevet, nogle gange lidt træg og det trækker jo desværre ned.

Men stadig er denne bog og alle hans andre bøger, blandt dem jeg vil anbefale på det bestemteste til historisk interesserede. Selve omskrivningen af tiden i Camelot, er en gennemlæsning værd.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter