0 kommentarer

Sort sne af Desmond Bagley

af d. 25. juli 2007
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

1986

ISBN

87-15-00667-0

Originaltitel

The Spoilers

 

Rigmanden Robert Hellier har ikke øje for sin datters tvivlsomme livsstil, før hun dør af en overdosis heroin. Hans hævntørst skal stilles, og for sine mange penge hyrer han et hold ‘eksperter’ til at tage kampen op mod narkotikaen: Dr. Warren er ekspert i behandling af narkotikamisbrugere, og leder af Helliers ‘ekspert’-gruppe. Sammen med en mekaniker, en professionel soldat, en plattenslager og dennes makker drager Warren til mellemøsten, hvorfra en stor del af den europæiske narko stammer. Det er her bogens centrale del foregår.

Desmond Bagley har altid leveret god spænding, og det gør han også denne gang. Personerne står levende frem på bogens sider, især er der et fremragende samspil mellem plattenslageren og marinesoldaten, som førstnævnte benytter enhver lejlighed til at tage fusen på. Bogen veksler godt mellem de stille og de handlingsmættede passager. Der er aktion som ville passe til en god biograffilm, samtidig med at det hele står troværdigt frem. Der er ingen supermænd her, og det er godt.

Eneste kritikpunkt er at der ikke sker meget på de første 100 sider, men hvis bogen læses for det den er, – en udmærket spændingsroman for drenge- og pigerøve, så skuffer den ikke.

Bedømmelse
Karakter