0 kommentarer

Granitgraven af Pernille Boelskov

af d. 16. april 2015
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2015

ISBN

978-87-998081-0-6

 

Der er kommet en ny ung kvindelig præst, Agnethe til den danske ferieø Bornholm. Hun har en fortid på øen og det viser sig hurtigt at hendes fætter arbejder i politiet.

Derud over har Agnethe svært ved at falde til blandt de andre gejstlige personer på øen, der er en del mere gammeldags end hun er. Regler er sørme til for ikke at brydes, bare ikke altid i Agnethes hoved. Dette er ikke umiddelbart en fordel, der ligger noget gammelt familienag og lurer i overfladen de to imellem.

Der kommer en russisk ung mand til øen som henvender sig til Agnethe, han mener hans forfædre er at finde på Bornholm og idet han ikke har så meget andet familie kunne han godt tænke sig at opspore sin danske gren af denne. Han bliver imidlertid fundet død i et granithule uden for byen. Agnethe sætter sig for at finde ud af hvad der er sket med den unge mand og evt. finde hans familie så han kan få en anstændig begravelse.

Bogens handling har ind imellem flashbacks til 1945 – lige efter resten af Danmark blev befriet men hvor russerne kom og “befriede” Bornholm.

Når jeg vurderer bogen objektivt, har jeg svært ved at sætte prædikatet krimi på bogen. Handlingen er lidt “langsom” i perioder af bogen, og den skulle måske bare være en almindelig skønlitterær bog i mine øjne.

Jeg vil give bogen 3 stjerner. En lovende debut, det bliver spændende at følge udviklingen på den lille ø, i de næste bøger i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter