0 kommentarer

Godnat Cirkeline af Hanne Hastrup

af d. 24. september 2019
Info
 
Sideantal

22

Udgivet

2016

ISBN

978-87-638-4240-2

Udgave

4. udgave, 1. oplag

 

Kender du Cirkeline?

Hun er så lille, at hun kan sove i en tændstikæske på tegnerens skrivebord.

”Godnat Cirkeline” handler om Cirkeline, der netop er gået i seng for at sove for natten. Det banker på vinduet og Cirkeline er nysgerrig, for at se hvem der banker på. Det er to alfepiger, der hedder Viol og Anemone og de vil gerne have Cirkeline med ud på en flyvetur i den lune sommernat.

På deres tur plukker de blåbær og drikker frisk dug fra blade.

Herudover hjælper de også en ælling, der græder salte tårer ned ad næbbet, fordi den er blevet væk fra sin mor. Cirkeline og de to alfepiger flyver op i luften og finder ande-mor og hjælper ælling og mor med at blive genforenet.

”Godnat Cirkeline” er en illustreret børnebog, der henvender sig til børn i alderen 0-3 år. Det er en god bog at bruge til højtlæsning inden sengetid, da det er en kort bog, men samtidigt en god og sød bog, der også er underholdende.

Selvom selve historien er god er illustrationerne næsten endnu bedre. Lyse og klare farver, store billeder og ikke så meget tekst. Min datter på 2 år er meget begejstret for denne bog og er endnu ikke blevet træt af den, selvom vi har læst den utallige gange.

”Godnat Cirkeline” er en helt klassisk børnebog, der stadig holder og det er måske et af tegnene på, at der er tale om god litteratur: at bogen stadig holder år efter år uanset hvor mange gange den er blevet læst.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter