0 kommentarer

Glas og aske af Ann Syréhn Tomasevic

af d. 1. juni 2011
Info
 
Sideantal

541

Udgivet

2011

ISBN

978-87-11-41639-6

Originaltitel

Glas och aska

 

I 1884 bliver pigen Lili født i en fransk/tysk familie i Alsace. Det er en urolig tid, og da hendes fader dør, vælger hun at gifte sig med den noget ældre Ernst. De flytter til Wien, hvor deres liv ændres markant både af 1.verdenskrigs komme samt af en stor familiær tragedie. Lili vælger at forlade Ernst, men det er ikke let at være en enlig kvinde under krigen. Lili er dog fast besluttet på at få noget ud af livet, og det er ikke så lidt hun går igennem i tiden, der kommer.

Omkring 100 år efter får den svenske journalist Amanda en arv fra Lili. En meget speciel ring, som Amanda straks forsøger at få oplysninger om. Hvorfor skulle netop hun arve ringen, og hvad er dens historie? Ringens historie er dog flettet ind i Lilis, og Amanda finder langsom frem til Lilis livshistorie, der byder på hele 2 verdenskrige, børskrakket i USA samt den store kærlighed.

“Glas og aske” er en fremragende historisk roman om en spændende tid i verdenshistorien. Tomasevic skriver meget fængslende og man kommer hurtigt til at holde af hovedpersonen Lili. Fortid og nutid væves smukt ind i hinanden, og bogen er svær at lægge fra sig, før man finder ud af, hvad der skete med Lili og hendes familie. En absolut anbefalelsesværdig bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter