0 kommentarer

Galaks-Arenaen af Gillian Rubinstein

af d. 25. august 2010
Info
 
Sideantal

190

Udgivet

1994

ISBN

87-7724-437-0

Originaltitel

Galax-Arena

 

“Galaks-arenaen” er en forrygende, hårrejsende fortælling hvor skumle bagmænd bortfører børn for at bruge dem som akrobater i dødsensfarlige shows. En spændende og anderledes bog hvor intet er som man tror det er og hvor børn bliver betragtet og behandlet som dyr.

I en nær fremtid bortføres tre søskende af den meget veltalende Hythe. Hythe skaffer børn fra Jorden, som skal bruges til at udføre akrobatiske numre i Galaks-arenaen på planeten Vexak. Beboerne på Vexak kan mærke fysisk hvordan børnene har det. Der er ikke noget sikkerhedsnet i Galaks-arenaen og jo mere halsbrækkende numre børnene udfører højt oppe under loftet, des større gys får tilskuerne. Adr, siger jeg bare.

Joella bliver bortført sammen med sine to søskende, der begge har store akrobatiske evner. Hun er ikke selv et fysisk menneske, og Hythe slæber hende kun med for at berolige de to andre. De tre søskende er rædselsslagne og er desperate for at slippe væk og komme tilbage til deres far. Det går dog meget hurtigt op for dem, at de aldrig nogen sinde vil slippe bort fra deres fangenskab. Der er ikke mange venskaber blandt børneartisterne. Enhver er sig selv nærmest. Det kan ikke betale sig at blive venner med nogen, fordi Hythe eller et af de andre børn bare vil misbruge følelserne. Livet er præget af magt og magtesløshed. Børnene bliver mere og mere rå fordi de kun udsættes for grusomhed. De behandles som dyr og kommer også til at minde mere og mere om dyr.

Joella kan nogle gange læse hvad andre tænker og føler, og hendes specielle evne bliver børnenes eneste håb om at finde en vej ud og væk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter