0 kommentarer

Frelseren af Jo Nesbø

af d. 16. juni 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

479

Udgivet

2008

ISBN

87-7394-977-9, 978-87-7394-977-1

Originaltitel

Frelseren (norsk)

 

Jo Nesbø har gjort det igen: Fanget sin sagesløse læser ind i et fremragende komplot med mystiske mordgåder, fremmede lejemordere og korruption på højeste plan.

I dette sjette bind i serien om Harry Hole er det blevet juletid i Oslo. Midt i den sidste julehandel bliver en ansat i Frelsens Hær skudt ned under en koncert. Heldigvis har man videooptagelser af gerningsmandens færd gennem Oslo, men desværre viser det sig, at mandens ansigt ser ud til at ændre sig fra billede til billede, så måske er der flere skyldige? Samtidig følger vi flere ansatte i Frelsens Hær, som alle kendte den dræbte. Og da det står klart, at det må være en professionel lejemorder, der har slået til, må konklusionen være, at det må være en, der kendte den dræbte, der ville ham død. Men hvem og hvorfor? Harry Hole kommer på sit livs kapløb, for morderen er slet ikke færdig med at skabe ravage i Oslos julepyntede gader.

Harry Hole er og bliver en spændende personlighed. I “Frelseren” viser han nye sider af sig selv, men desværre har han ikke helt fået bugt med sine alkoholiske genfærd. Ikke desto mindre er krimien en af de bedste fra Nesbøs hånd. Den har det hele og lidt til, og man overraskes gang på gang, selvom man desperat forsøger at gætte sammenhængen, men heldigvis er forfatteren en håndsbredde foran.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter