0 kommentarer

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

af d. 24. september 2016
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2016

ISBN

978-87-562-8996-2

Udgave

3. udgave, 17. oplag

 

Halfdan Rasmussens ABC.

Hvem af os har ikke stiftet bekendtskab med denne klassiske børnebog mindst en gang i vores barndom?

Selvom det sandt at sige er et par dage siden jeg var barn, faldt jeg for nyligt over Halfdan Rasmussens ABC i en boghandel og tænkte, jeg ville genlæse denne klassiker, der stadig holder for de af os, der på nogle punkter er barnlige sjæle.

Bogen består af 28 ”kapitler” (eller sider), der hver beskæftiger sig med et bogstav i alfabetet.

Hvert afsnit – eller side – består af et rim, der dels skal lære børn at læse og dels gøre det sjovt for poderne, at lære alfabetet. Som læseren har gættet starter alle ord i hvert afsnit med det bogstav i alfabetet, som poderne skal lære at kende.

Min favorit har altid været det afsnit, der handler om bogstavet ”B”:

”Bennys bukser brændte
Børge råbte, åh!
Børge havde nemlig
Bennys bukser på”

”Halfdans ABC” er en både sød og underholdende børnebog, der vil få både børn og barnlige sjæle til at smile.

Bogen er meget pædagogisk opbygget – og Ib Spang Olsens tegninger til rimene er (selv for de voksne) både sigende og sjove.

”Halfdans ABC” er en oplysende bog, som alle bør læse højt for de børn, der er i familien – og så er det også en bog, der er sjov for de voksne at genlæse, blot for at finde ud af, at bogen stadig holder 100%.

Jeg tildeler selvfølgelig ”Halfdans ABC” det maksimale antal stjerner og opfordrer alle børn og barnlige sjæle, at læse og/eller genlæse denne klassiker, der forhåbentlig er at finde på boghandlernes hylder mange år fremover. Bogen har bestemt fortjent sin klassikerstatus!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter