0 kommentarer

Brændende ild af Tracy Chevalier

af d. 15. juni 2009
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

457

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7677-050-1

Originaltitel

Burning bright

Udgave

1.udgave

 

Familen Kellaway er flyttet fra en af Englands sydlige landsbyer til Lamberth i London i 1792. Her prøver de for så vidt muligt at finde sig til rette i Londons travle hverdag. Familien, den del af den, der er flyttet med, består af far Thomas, mor Anne, datter Maisie og sønnen Jem. Thomas er stolesnedker og Jem hjælper ham gerne. Deres første dag i byen bliver de mødt af en kæk, lille pige, der hedder Maggie. Der er noget ved Maggie, som Jem ikke bryder sig om, men samtidig er han underligt tiltrukket af hende.
Der er mange ting i London, der er helt anderledes end på landet. For det første bor familien nu lige ved siden af Astleys Cirkus. Et cirkus, der først forfærder Anne, men senere har en sær tiltrækkende magt over hende. Det bliver cirkusset der former familiens senere skæbne, da Thomas og Jem for arbejde som tømrer, og Maisie forelsker sig i cirkusdirektørens kønne søn.
Men for Jem kommer den helt store forandring i form af lille Maggie og det mærkelige ægtepar Blake, der bor ved siden af dem.

Jeg må med det samme indrømme, og det kan måske også ses af mit referat, at jeg egentlig ikke er helt sikker på, hvad bogen handler om. Ikke fordi jeg ikke har læst den grundigt nok, men fordi jeg følte, at bogen egentlig ikke havde nogen handlig eller noget mål. Og med enhver anden bog havde jeg givet op allerede ved side 50, men noget ved denne bog holdt mig fanget, spørg mig ikke hvad det var, jeg aner det nemlig ikke.

Bogen er som sådan ikke dårlig, den er bare heller ikke fantastisk.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter