0 kommentarer

Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog af Troels Kløvedal

af d. 16. september 2015
Info
 
Sideantal

211

Udgivet

1983

ISBN

87-00-93644-8

 

Når efterårsmørket sænker sig over København, findes der næsten ikke noget bedre end at påbegynde læsningen af en rejsebeskrivelse, hvor der berettes om sejltogter til lande, hvor der er mange solskinstimer og hvor man fornemmer at forfatteren har haft et ønske om at involvere læseren i de oplevelser, man har haft på sin rejse.

De fleste mennesker kender Troels Kløvedal som sømand og som en særdeles berejst mand, der gennem de sidste 30 år har sejlet over det meste af jorden for bagefter at komme hjem til Danmark, hvor han holder foredrag om sine rejser eller skriver en bog om de oplevelser han har haft til søs

Bogen “Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog” er en af forfatterens rejsebeskrivelser, hvor Troels Kløvedal beretter om en sejltur på et år, der førte ham til Italien, Grækenland (hvor han besøger flere af de græske øer som Nisos og Skiros) og Tyrkiet, hvor han bl.a. besøger Istanbul.

Udover beskrivelser af de forskellige rejsemål er der også beskrivelser af, hvordan livet leves om bord på et gammelt skib som Nordkaperen og hvordan det opleves at sejle i kraftigt uvejr.
Troels Kløvedal har skrevet en bog, der giver læseren lyst til at begå mytteri og tage ud på en lang rejse, der fører en rundt i den store, vide verden. Man fornemmer Kløvedals kærlighed til skibet Nordkaperen og til det at tage ud at rejse for at blive klogere på sig selv og verden.

Jeg var ikke så fjantet med beskrivelserne af livet på selve skibet da disse beskrivelser forekom mig kedelige og irrelevante, men især beskrivelserne af turene til de græske øer fangede min interesse så jeg næsten kunne fornemme, hvordan det føles at sidde på en græsk café og spise oliven mens man taler med folk, der bor i området.

“Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog” er en ganske udmærket rejsebeskrivelse, der dog ikke formår at hæve sig over en gennemsnitlig rejsebeskrivelse. Forfattere som Thomas Boberg og H.C. Andersen har formået at skrive markant bedre rejsebeskrivelser end “Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog”, men jeg vil alligevel tildele bogen 3 stjerner og sige, at bogen er fin som hyggelæsning og som inspiration til hvilke græske øer, der kunne være interessante at besøge, men man skal ikke forvente verdenslitteratur, hvis man tager denne bog ned fra boghylden.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter